26/05/20

Νέα υπηρεσία της CORDIS για Ερευνητικές & Επιχειρηματικές Συνεργασίες

Μια νέα διαδραστική πλατφόρμα που προωθεί ερευνητικές και επιχειρηματικές συνεργασίες στο 7ο ΠΠ για την Έρευνα της ΕΕ εγκαινίασε η CORDIS. Η υπηρεσία σχεδιάστηκε με τρεις βασικές ιδέες, την εξατομίκευση, τη συνεργασία και τη δικτύωση και έχει υιοθετήσει πολλά από τα χαρακτηριστικά δημοφιλών κοινωνικών μέσων.

Τα μέλη της πλατφόρμας αναπτύσσουν το προφίλ τους, δημιουργούν ή συμμετέχουν σε ομάδες και δίκτυα, συζητούν, προωθούν τις ιδέες και τις υπηρεσίες τους, κλπ. Στην υπηρεσία περιλαμβάνονται πληροφορίες για όλα τις ανοικτές προκηρύξεις του 7ου ΠΠ και τα μέλη μπορούν να συνδέσουν τις ιδέες τους με μια συγκεκριμένη πρόσκληση υποβολής προτάσεων, να αναζητήσουν συνεργάτες, να προσφέρουν την εμπειρία / τεχνογνωσία τους, να προωθήσουν το προφίλ τους, ως συντονιστές ή εταίροι κοινοπραξιών, να αναζητήσουν επιπλέον υποστήριξη από τις ομάδες των Εθνικών Σημείων Επαφής, κλπ. Επιπλέον, λειτουργεί ένα αυτοματοποιημένο σύστημα αντιστοίχισης (automated matching system) για τη σύνδεση επιχειρήσεων, πανεπιστημίων και άλλων φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας, ώστε να διευκολύνεται η συγκρότηση κοινοπραξιών και η υποβολή προτάσεων.

Εφόσον συγκροτηθεί κάποια online ομάδα για τη συγγραφή μιας πρότασης, τα μέλη μπορούν να διαμορφώσουν έναν χώρο συζήτησης (discussion space / groups & projects), να μοιράζονται χρήσιμα έγγραφα μέσω της βιβλιοθήκης τους, να κανονίζουν ημερολογιακά συναντήσεις, να συνδέονται αυτόματα με προηγούμενα ερευνητικά έργα που είναι ήδη καταχωρημένα στις βάσεις δεδομένων της CORDIS, να προτείνουν άλλα έργα ή/και συνεργάτες, να ανταλλάσουν απόψεις μέσω του blog τους, να ενημερώνονται με RSS, να καθορίσουν ποιες πληροφορίες είναι προσβάσιμες από όλους και ποιες μόνο από τα μέλη της ομάδας, κλπ.

Στην πλατφόρμα υπάρχουν ήδη 10.2224 προφίλ συνεργατών, 5.337 ζητήσεις συνεργασιών και 73 ανοικτές προκηρύξεις (7ο ΠΠ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου