13/04/12

Η Καινοτομία Έκανε τη Διαφορά

"Επένδυσαν στην καινοτομία για να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό. Τόλμησαν, παρά τις αντιξοότητες και τα εμπόδια που υψώνει η γραφειοκρατία, να κάνουν πράξη την ιδέα τους και να βγουν κερδισμένοι. Πέντε ελληνικές επιχειρήσεις κατάφεραν να ξεχωρίσουν με τα προϊόντα τους σε παγκόσμιο επίπεδο και δείχνουν το δρόμο που πρέπει να κινηθεί η ελληνική οικονομία για να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να βγει από το σημερινό αδιέξοδο.

Η καινοτομία θεωρείται «κλειδί» στην ανάπτυξη μιας επιχείρησης. Κυρίως γιατί την διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό. Ωστόσο, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί χρόνο, χρήμα και αρκετή υπομονή. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι «Wonderplant», «U&S Unismack», «Fereikos-Helix», «Ελληνική Γαρίδα ΑΒΕΕ» και «Creta Farms» που αποφάσισαν να επενδύσουν στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και μεθόδων παραγωγής, μοναδικών σε παγκόσμιο επίπεδο...

Η καινοτομία μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και στην ταχύτερη έξοδο από την ύφεση, υποστηρίζει η Λέσχη Επιχειρηματικότητας. Απαραίτητη ωστόσο προϋπόθεση, όπως τονίζει, είναι το κράτος να δώσει κίνητρα που θα κινητοποιήσουν τις ελληνικές εταιρείες προς αυτή την κατεύθυνση..." 

Περισσότερα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου