13/01/18

Καινοτόμο Ενεργειακό Βιοκλιματικό Αειφόρο Κτίριο "Λ"

Τα Ενεργειακά Βιοκλιματικά Κτίρια από κατασκευής τους θα πρέπει να απαιτούν την λιγότερη δυνατή ενέργεια έχοντας εξαλείψει τις θερμογέφυρες στα δομικά τους στοιχεία για να λειτουργούν σε συνθήκες άνεσης και συγχρόνως να είναι οικονομικά στη χρήση τους.

Το Παγκόσμιο Κτίριο "Λ" (αποτελεί ελληνική ευρεσιτεχνία) είναι ένα Καινοτόμο Αειφόρο Eνεργειακό Βιοκλιματικό Κτίριο που είναι κατασκευασμένο ουδέτερο εξωτερικά και αυτορυθμιζόμενο εσωτερικά. Το Αειφόρο Βιοκλιματικό Κτίριο είναι ένα Παγκόσμιο Ενεργειακό Δοχείο που στο εσωτερικό του, αναπτύσσονται θερμοχωρητικές, θερμοκρασιακές διαδικασίες και μεταβολές για να το κρατήσουν σταθερό από εξωτερικές παρεμβάσεις ακτινοβολίας, με απώτερο σκοπό να διατηρήσουν τον εσωτερικό του θάλαμο κατά το δυνατόν ανεπηρέαστο για τον άνθρωπο. 

Ένα Καινοτόμο Αειφόρο Eνεργειακό Βιοκλιματικό Κτίριο έχει προστατευμένο τον σκελετό του από τις κατά τόπους καιρικές συνθήκες, επηρεάζει κατά το δυνατόν λιγότερο το μικροκλίμα της περιοχης του και έχει υλοποιήσει την πλήρη εξάλειψη των θερμογεφυρών στα δομικά του στοιχεία. Ένα τέτοιο Eνεργειακό Βιοκλιματικό Κτίριο διαθέτει την κρίσιμη μάζα εσωτερικής Θερμοχωρητικής Αδράνειας και την σωστή αναλογία εμβαδού- ανοιγμάτων προκειμένου να είναι οικονομικό στην χρήση του. 

Ένα Καινοτόμο Eνεργειακό Βιοκλιματικό Κτίριο έχοντας εξαλείψει τις θερμογέφυρες στα δομικά στοιχεία έχει μικρότερη κτιριακή ενεργειακή απαίτηση κατά 28% που σημαίνει ευθέως λιγότεροι ρύποι στην ατμόσφαιρα και αντίστοιχη εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων από την μικρότερη κατανάλωση του κτιρίου, αλλά και από την παραγωγή και εγκατάσταση μικρότερων συστημάτων Η/Μ. 

Το Παγκόσμιο Κτίριο "Λ" με χρήση τοπικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι ένα Παγκόσμιο Κτίριο  "Ν", το οποίο έχει ελαχιστοποιήσει την ενέργεια λειτουργίας και το κόστος χρήσης.

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για την καινοτόμο & πρωτοποριακή ιδέα σας. Αυτή η μέθοδος θα συμβάλλει σημαντικά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού δυναμικού της Ελλάδας και κατ' επέκταση στην θετική συμβολή στην εθνική οικονομία, μέσω της Εξοικονόμησης Ενέργειας με χρήση τοπικών ΑΠΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. The method devised by energy inspector Michael Philippidis is a unique opportunity for global effective energy upgrade of new and existing buildings. It should be promoted and supported by public and private resources to acquire the appropriate position in the construction WORLDWIDE. I would gladly suggest, a honorary DOCTORATE title for Mr. Filippidis. It would be interesting to calculate the energy savings nationwide by ACADEMIC INSTITUTIONS in Greece. Such innovative methods should be applauded factually!

    Ioannis G. Stefanakis
    Computer Systems Engineer
    Former President of the Scientific Union Lasithi Technological Engineering Education

    ΑπάντησηΔιαγραφή