20/02/12

Το “ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» συμμετείχε ως Εκθέτης στις

4th EnergyTech - 29th Ιnfacoma - 36th MarminStone

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους μας που μας επισκέφτηκαν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (16-19/02/2012) και συζητήσαμε από κοντά θέματα Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνολογίας.

Περιμένουμε να σας ξαναδούμε και την επόμενη φορά.


16/02/12

Το "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ" συμμετέχει ως Εκθέτης στις

4th EnergyTech - 29th Ιnfacoma - 36th MarminStone

Επισκεφτείτε μας, από 16 έως 19 Φεβρουαρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (
EnergyTech - Περίπτερο 5 - Stand 21) για να συζητήσουμε από κοντά θέματα Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνολογίας.

Σας περιμένουμε.

EnergyTech - Ιnfacoma - MarminStone

4th EnergyTech
4η Διεθνής Έκθεση Ανανεώσιμων & Συμβατικών Πηγών,
Εξοικονόμησης Ενέργειας, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος

29th Ιnfacoma
29η Διεθνής Έκθεση Δομικών Υλικών, Μονωτικών, Κουφωμάτων,
Ειδών Υγιεινής, Προκατασκευών & Τεχνολογίας

36th MarminStone
36η Διεθνής Έκθεση Μαρμάρου, Πετρωμάτων, Ορυκτών,
Κατασκευών από Μάρμαρο, Μηχανημάτων & Εξοπλισμού

Θεσσαλονίκη, 16-19 Φεβρουαρίου 2012

Η HELEXPO σύμφωνα και με τους στρατηγικούς της στόχους και εκμεταλλευόμενη το συγκριτικό της γεωγραφικό πλεονέκτημα προκαλεί το ενδιαφέρον εμπορικών επισκεπτών από τα βαλκάνια και τις όμορες χώρες. Σε συνεργασία με τους επίσημους κλαδικούς φορείς  των χωρών, η HELEXPO προσκαλεί και φιλοξενεί πάνω από 500 εμπορικούς  επισκέπτες από τη Σερβία, Βουλγαρία, Αλβανία, FYROM, Κύπρο, Ρουμανία και Τουρκία με άμεσο και ειδικό ενδιαφέρον.

Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν συναντήσεις μαζί τους με σκοπό τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους στις παραπάνω χώρες. Παράλληλα οργανώνεται ευρύ πρόγραμμα προβολής  το οποίο βασίζεται σε στοχευόμενη επικοινωνία, επιλεγμένη δικτύωση περιλαμβάνοντας όλο το μείγμα των ΜΜΕ.  

Με δεδομένη την επιτυχία της έκθεσης η οποία διοργανώνεται με την εγγύηση της HELEXPO, η Θεσσαλονίκη για τέσσερις ημέρες θα γίνει τόπος συνάντησης όλου του κλάδου της Ενέργειας και  της Δόμησης. Το εκθεσιακό τρίπτυχο κατέστησε τη Θεσσαλονίκη κέντρο της ενέργειας και της δόμησης προσελκύοντας πάνω από 40.000 επισκέπτες στη διοργάνωση του 2011.

Τις Eκθέσεις πλαισιώνουν Συνεδριακές Εκδηλώσεις για τη Βιοκλιματική Δόμηση και την Εξοικονόμηση Ενέργειας.

Περισσότερα EnergyTech & Ιnfacoma & MarminStone
& Newsletter 1 & Newsletter 2 & Newsletter 3

 

10/02/12

Η Ευρώπη υστερεί στην Καινοτομία

"Νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την 7η Φεβρουαρίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δείχνουν ότι σχεδόν όλες οι 27 χώρες της ΕΕ έχουν βελτιώσει τις επιδόσεις καινοτομίας τους, αλλά δεν έχουν καταφέρει να κλείσουν το χάσμα με τους παγκόσμιους ηγέτες στην καινοτομία, όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Ν.Κορέα.

Ο Antonio Tajani, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Βιομηχανία και την Επιχειρηματικότητα, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα του πίνακα βαθμολογίας ήταν «σαφή προειδοποίηση ότι απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες για την ενίσχυση της καινοτομίας. Αν θέλουμε να κλείσει το χάσμα με τους κυριότερους οικονομικούς εταίρους μας και να ξεπεράσουμε τη σημερινή κρίση, η καινοτομία αξίζει όλη την προσοχή μας

Η ΕΕ εξακολουθεί να διατηρεί ένα σαφές προβάδισμα έναντι των αναδυόμενων οικονομιών όπως η Κίνα, η Βραζιλία, η Ινδία, η Ρωσία και η Νότια Αφρική. Ωστόσο, η Κίνα πλησιάζει γρήγορα. Εντός της ΕΕ, η Σουηδία επιβεβαιώνει τη θέση της στην κορυφή της γενικής κατάταξης, ακολουθούμενη στενά από τη Δανία, τη Γερμανία και τη Φινλανδία.

«Χρειαζόμαστε ισορροπημένα εθνικά συστήματα έρευνας και καινοτομίας που παρέχουν φιλική προς το περιβάλλον καινοτομία για τις επιχειρήσεις. Ο πίνακας προσδιορίζει επίσης ένα χάσμα με τις ΗΠΑ όσον αφορά στην έρευνα. Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας να εμβάλλει νέο ανταγωνισμό, να δημιουργήσει περισσότερη υπεροχή, και να προσελκύσει και διατηρήσει το καλύτερο παγκόσμιο ταλέντο», δήλωσε η Máire Geoghegan-Quinn, Επίτροπος για την Έρευνα, Καινοτομία και την Επιστήμη.

Η κάρτα αποτελεσμάτων υπογραμμίζει ότι η τόνωση της καινοτομίας δεν μπορεί να συμβεί μόνο με την ενίσχυση της χρηματοδότησης. Λέει ότι η εξάλειψη του διοικητικού φόρτου και της γραφειοκρατίας είναι επίσης σημαντικά.

Για να συμβαδίσουν με τους παγκόσμιους ηγέτες της καινοτομίας, η Επιτροπή τόνισε ότι τα κράτη-μέλη πρέπει να βελτιώσουν τα εκπαιδευτικά τους συστήματα και να έχουν πιο νέους ανθρώπους στη μελέτη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Εάν αυτό δεν αλλάξει, οι πρωτοπόροι της Ευρώπης θα συνεχίσουν να κινούνται σε χώρους όπου είναι πιο εύκολο να πετύχει - όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι χώρες στην κορυφή της κατάταξης μοιράζονται μια σειρά πλεονεκτημάτων στα εθνικά τους συστήματα έρευνας και καινοτομίας, συμπεριλαμβανομένης της δυναμικής του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ενώ δεν υπάρχει ένας ενιαίος τρόπος για να επιτευχθεί η βελτίωση της καινοτομίας, είναι σαφές ότι οι ηγέτες της καινοτομίας (Φινλανδία, Σουηδία, Δανία και Γερμανία) πραγματοποιούν πολύ καλά τις δαπάνες Ε&Α, καθώς και την εμπορευματοποίηση των τεχνολογικών γνώσεων τους". 


Πηγή: http://www.skai.gr

Στις τελευταίες θέσεις η Ελλάδα στην Καινοτομία

"Άλλη μία θέση υποχώρησε η Ελλάδα στην Ε.Ε. με βάση τον δείκτη καινοτομίας. Η τελευταία αξιολόγηση βρήκε την Ελλάδα στην 20ή θέση μεταξύ των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε., έναντι της 19ης θέσης που κατείχε στην ίδια αξιολόγηση το 2010. Ειδικότερα, στην κατάταξη της καινοτομίας στην Ένωση (Innovation Union Scoreboard) που παρουσιάζει κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ελλάδα έχασε μία θέση σε όφελος της Ουγγαρίας. Η τελευταία κατέλαβε τη 19η θέση, από την 20ή που κατείχε ένα χρόνο πριν.

Στα σχετικώς ισχυρά στοιχεία της ελληνικής καινοτομίας συγκαταλέγονται:
- οι ανθρώπινοι πόροι,
- οι διασυνδέσεις ανθρώπων και επιχειρήσεων με παράγοντες καινοτομίας,
- η επιχειρηματικότητα και 
- η αξιοποίηση καινοτόμων διαδικασιών και προϊόντων από τις ΜμΕ. 
Αντίθετα, η χώρα υστερεί:
- σε ζητήματα χρηματοδότησης και υποστήριξης της καινοτομίας, 
- στις ιδιωτικές επενδύσεις και 
- στα πνευματικά περιουσιακά στοιχεία (πατέντες, εμπορικά σήματα κλπ).

Σε ό,τι αφορά τους ρυθμούς μεταβολής των παραγόντων που επηρεάζουν την καινοτομία στην Ελλάδα, σύμφωνα με το IUS, το 2011 η Ελλάδα σημείωσε αύξηση σε σχέση με το 2010:
- στην αξιοποίηση επενδυτικών κεφαλαίων προώθησης της καινοτομίας/τεχνολογίας (venture capital), 
- στα νέα βιομηχανικά σχέδια και 
- στις πωλήσεις νέων προϊόντων. 
Αντίθετα, σημειώθηκε μεγάλη μείωση:
- στις δαπάνες καινοτομίας -εκτός αυτής που αναφέρεται στην έρευνα και τεχνολογία- και
- στην κατοχύρωση αδειών και πατεντών στο εξωτερικό.

Για την αξιολόγηση της καινοτομίας, η Ε.Ε. αξιοποιεί 24 διαφορετικά κριτήρια που σχετίζονται με δείκτες όπως ο αριθμός των διδακτόρων, το ποσοστό του πληθυσμού που αποφοιτά από ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι κατοχυρώσεις πατεντών, εμπορικών σημάτων, οι δημόσιες και ιδιωτικές δαπάνες σε καινοτομία, οι επιστημονικές δημοσιεύσεις κ.ά. Η χώρα, σύμφωνα με την αξιολόγηση της Ε.Ε., εντάσσεται στην τρίτη κατηγορία χωρών με μέτριες επιδόσεις στην καινοτομία (moderate innovators). Στην κατηγορία αυτή ανήκουν όλες οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία κά). Στην πρώτη κατηγορία χωρών που διαπρέπουν στην καινοτομία (innovation leaders) ανήκουν, κατά σειρά, η Σουηδία, η Δανία, η Γερμανία και η Φινλανδία."


09/02/12

Οικονομία & Τουρισμός 2012

Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότερα

Εκπαιδεύοντας τη Μηχανή

Πράκτορες Λογισμικού, Κοινωνικά Δίκτυα και Σημασιολογικός Ιστός

Το επόμενο «Καφέ της Επιστήμης», που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του ΝΟΗΣΙΣ, μας προσκαλεί να συζητήσουμε για τεχνολογίες και τάσεις στο διαδίκτυο που διευκολύνουν τη ζωή μας και διευρύνουν τους ορίζοντες της γνώσης, κάνοντας ταυτόχρονα τα όρια ανάμεσα στον Άνθρωπο και τη Μηχανή ολοένα και πιο ασαφή.

Δισεκατομμύρια άνθρωποι-χρήστες καθημερινά συνδέονται μέσω μιας έξυπνης συσκευής στο διαδίκτυο, επικοινωνούν, αναζητούν, διαβάζουν και παράγουν δεδομένα, συμβάλλοντας έτσι στον κατακλυσμό της πληροφορίας που υφιστάμεθα όλοι. Παράλληλα και αθόρυβα, άπειροι πράκτορες λογισμικού, δημιουργήματα του ανθρώπου, κινούνται αθέατοι στο διαδίκτυο εκτελώντας δύσκολες αποστολές με απαράμιλλη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους οδηγούμενοι από ειδικά σημάδια που υφαίνει γι αυτόν ειδικά το σκοπό ο σημασιολογικός ιστός.

Άνθρωποι και πράκτορες, με τις ενέργειες και κινήσεις τους, αφήνουν πίσω τους πολύτιμα αχνάρια που διαβάζει και ακολουθεί η Μηχανή για να γίνεται ολοένα και πιο έξυπνη και πιο ευφυής, εμφανίζοντας ταυτόχρονα χαρακτηριστικά αυτοοργάνωσης και δυνατότητες μάθησης. Προς το παρόν ελέγχεται από τον άνθρωπο και δουλεύει γι αυτόν. Πόσο όμως απέχει η λειτουργία «Προσπαθώ να μάθω τι σου αρέσει για να σου δείχνω ότι σου αρέσει» από τη λειτουργία «Προσπαθώ να σου δείχνω ότι μου αρέσει για να σου μάθω τι θα σου αρέσει»;

Θεσσαλονίκη, 13 Φεβρουαρίου 2012

08/02/12

Renewable Energy World North America

Conference & Expo

Καλιφόρνια ΗΠΑ, 14-16 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότερα

NanoSciTech 2012

International Conference on Frontiers of Nanoscience,
Nanotechnology & Their Applications

Panjab Ινδίας, 15-18 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότερα

Remote Sensing of Forest Ecosystems

Θεσσαλονίκη, 08 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότερα

3rd Basrah Build Expo

3rd International Construction & Building Materials, 
Technologies Machineries & Infrastructure Exhibition

Basrah Ιράκ, 10-13 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότερα

Intelligent Transport Systems

4th ETSI TC ITCS Workshop

Doha Κατάρ, 07-09 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότερα

07/02/12

2nd annual of The Global LNG Forum 2012

Μασσαλία Γαλλίας, 08-10 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότερα

Wind Power Summit 2012

Finance & Investment

Σαν Ντιέγκο (Καλιφόρνια) ΗΠΑ, 08-10 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότερα

3rd Annual Water Tech Summit 2012

Maximizing Business Development Opportunities
in a Booming Water Market

Santa Clara (Καλιφόρνια) ΗΠΑ, 07-09 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότερα

Holiday & Spa Expo 2012

Σόφια Βουλγαρίας, 16-18 Φεβρουαρίου 2012

European Renewable Energy Project Finance Summit

Άμστερνταμ Ολλανδίας, 07-08 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότερα

06/02/12

Διμερείς Συνεργασίες Ελλάδας-Κίνας & Ελλάδας-Ισραήλ

Ημερίδα Ενημέρωσης για τα νέα Προγράμματα Διακρατικής Συνεργασίας σε θέματα Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης μεταξύ Ελλάδας-Κίνας και Ελλάδας-Ισραήλ διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. 

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των ελληνικών επιχειρήσεων για τις δύο νέες προκηρύξεις που αναμένονται άμεσα και αφορούν στην προώθηση της συνεργασίας με επιχειρήσεις της Κίνας ή/και του Ισραήλ, με τη συμμετοχή ερευνητικών φορέων, μέσω κοινής εκτέλεσης μεγάλης κλίμακας έργων Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης και τελικό ζητούμενο την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά. 

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν παραδείγματα (case studies) συνεργασίας ελληνικών επιχειρήσεων και ερευνητικών κέντρων με αντίστοιχους εταίρους από την Κίνα και το Ισραήλ αποσκοπώντας στην ανάδειξη καλών πρακτικών και νέων δυνατοτήτων συνεργασίας. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2012 (10:30πμ) στο αμφιθέατρο 'ΒΕΡΓΙΝΑ' του ΕΚΕΤΑ (6οχλμ Χαριλάου–Θέρμης).

Περισσότερα Δελτίο Τύπου 

03/02/12

Οι ΜΜΕ Δημιουργούν το 85% των νέων Θέσεων Εργασίας

Το 85% των καθαρών νέων θέσεων εργασίας στην ΕΕ (2002-2010) δημιουργήθηκαν από τις Μικρο-Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ). Το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο από το 67% που είναι το μερίδιο των ΜΜΕ στη συνολική απασχόληση. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω περιόδου, η καθαρή απασχόληση στην οικονομία των επιχειρήσεων της ΕΕ αυξήθηκε σημαντικά, με τη δημιουργία 1,1 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας κατά μέσο όρο ετησίως.

Αυτά είναι τα κύρια αποτελέσματα μελέτης σχετικά με την ουσιαστική συμβολή των ΜΜΕ στη δημιουργία θέσεων εργασίας που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Do SMEs create more and better jobs?)

Με 1% ετησίως, η αύξηση της απασχόλησης για τις ΜΜΕ ήταν υψηλότερη απ' ό,τι για τις μεγάλες επιχειρήσεις, για τις οποίες η τιμή ήταν 0,5%. Σαφή εξαίρεση αποτελεί ο τομέας του εμπορίου, στον οποίο η απασχόληση στις ΜΜΕ αυξήθηκε κατά 0,7% ετησίως, έναντι 2,2% στις μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτό οφείλεται στη σημαντική αύξηση των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων, ιδίως στους τομείς των πωλήσεων, της συντήρησης και της επισκευής των μηχανοκίνητων οχημάτων.

Εντός της τάξης μεγέθους των ΜΜΕ, οι πολύ μικρές επιχειρήσεις (με λιγότερο από 10 εργαζομένους) είναι υπεύθυνες, με 58%, για το υψηλότερο ποσοστό της συνολικής καθαρής ανάπτυξης της απασχόλησης στην οικονομία των επιχειρήσεων.

Δεύτερον, οι νέες επιχειρήσεις (κάτω των πέντε ετών) είναι υπεύθυνες για τη συντριπτική πλειονότητα των νέων θέσεων εργασίας. Οι νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των επιχειρηματικών υπηρεσιών δημιουργούν περισσότερο από το ένα τέταρτο (27%) των νέων θέσεων εργασίας, ενώ η αντίστοιχη συμβολή των νέων επιχειρήσεων στον τομέα των μεταφορών και των επικοινωνιών είναι μικρότερη (6%).

Περισσότερα

Educational trip 2012

Οι Σύλλογοι Ελλήνων Φοιτητών των Πανεπιστημίων Stanford (Hell.A.S), Berkeley (Hestia) και MIT (HSA of MIT) στις ΗΠΑ, με τη συνεργασία του Corallia, διοργανώνουν για 3η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα Educational Trip και σας καλούν να συμμετέχετε και να επισκεφτείτε για μία εβδομάδα ένα πανεπιστήμιο παγκoσμίου βεληνεκούς

Όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του Προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα, διαλέξεις και σεμινάρια, σύμφωνα με τα ακαδημαϊκά τους ενδιαφέροντα, να επισκεφθούν τεχνολογικές εταιρείες αιχμής και ερευνητικά κέντρα στη Silicon Valley, στο Berkeley και στο San Francisco ή στο Cambridge και στη Βοστώνη. 

Φέτος, το Πρόγραμμα διευρύνεται ακόμα περισσότερο δίνοντας την ευκαιρία σε 15 συνολικά φοιτητές να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καθώς προστέθηκε και ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών του Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ), ενός εκ των σπουδαιότερων πανεπιστημίων στον κόσμο σε τεχνολογικούς τομείς.

01/02/12

ISBEFA 2012

1ο Διεθνές Συμπόσιο για τις Επιχειρηματικές, Οικονομικές
και Χρηματοοικονομικές Εφαρμογές

Κεφαλλονιά, 01-02 Ιουνίου 2012

Περισσότερα

18ος economia Φοιτητικός Διαγωνισμός

Τεχνολογία, Καινοτομία και Κοινωνική Αλλαγή

Οκτώβριος 2011 - Μάρτιος 2012

Περισσότερα

Γίνε Μέντορας - Γίνε Mentoree

Η Ελλάδα συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μεντόρων για Γυναίκες Επιχειρηματίες, που καλύπτει 17 χώρες, μέσω του Ελληνικού Δικτύου Business Mentors με σκοπό να συμβάλει σε αυτή την ευρωπαϊκή προσπάθεια για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Αναζητούνται επιτυχημένες/οι επιχειρηματίες να γίνουν Μέντορες όπως επίσης και γυναίκες επιχειρηματίες που δημιούργησαν τα τελευταία 4 χρόνια την επιχείρησή τους (καθοδηγούμενες / mentorees) οι οποίες ενδιαφέρονται να λάβουν (δωρεάν) ουσιαστική καθοδήγηση και πρακτικές συμβουλές για τη λειτουργία και την ανάπτυξη της επιχείρησής τους, ειδικά σε αυτό το πρώιμο και καθοριστικό στάδιο για τις επιχειρήσεις.

Στην Ελλάδα, το τοπικό δίκτυο θα περιλαμβάνει 30 Μέντορες και 60 Mentorees (καθοδηγούμενες). Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως 31/01/2012 για Μέντορες και 28/02/2012 για Καθοδηγούμενες (mentorees).


Mobile World Congress 2012

Εκδήλωση Επιχειρηματικών - Τεχνολογικών Συναντήσεων

Βαρκελώνη Ισπανίας, 27-29 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότερα

FEI Europe 2012

The 6th Front End of Innovation Europe

Ζυρίχη Ελβετίας, 27-29 Φεβρουαρίου 2012


Διαγωνισμός «Οδύσσειες Καινοτομίας»

Ο Διαγωνισμός «Οδύσσειες Καινοτομίας» είναι μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου, για την βράβευση και υποστήριξη του καλύτερου επιχειρηματικού σχεδίου που βασίζεται σε ερευνητική καινοτομία.

Στην Πρώτη Φάση του διαγωνισμού, οι ομάδες κρίνονται από μία μεικτή επιτροπή επιχειρηματιών και ακαδημαϊκών και προχωρούν στο επόμενο στάδιο τέσσερις ή πέντε ομάδες, βάσει του βαθμού καινοτομίας της πρότασης, της σαφήνειας στην περιγραφή και την τεκμηρίωση, της εφικτότητας υλοποίησης της ιδέας, της βιωσιμότητας της πρότασης, της εμπειρίας/ικανότητας της ομάδας και της εξωστρέφειας που παρουσιάζει.

Στη Δεύτερη Φάση, οι ομάδες που επιλέχθηκαν καλούνται να παρακολουθήσουν έναν εντατικό κύκλο σεμιναρίων επιχειρηματικότητας, κατά τη διάρκεια του οποίου θα εξετάσουν θέματα που επηρεάζουν την επιχειρηματικότητα και θα έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που επιχειρούν εξαιτίας της καινοτόμας ερευνητικής δραστηριότητας.

Στην Τρίτη Φάση, οι ομάδες καλούνται να συντάξουν με τη βοήθεια εξειδικευμένων μεντόρων ένα εφικτό επιχειρηματικό σχέδιο, λαμβάνοντας υπόψη τους όλες τις πληροφορίες και επισημάνσεις που αναδείχθηκαν στον κύκλο σεμιναρίων.

Το καλύτερο επιχειρηματικό σχέδιο θα βραβευτεί και θα λάβει χρηματικό έπαθλο, με την προϋπόθεση της εγκατάστασης της επιχείρησης, στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, το οποίο θα παρέχει επίσης προνομιακούς όρους εγκατάστασης.

Υποβολή συμμετοχής έως 24/02/2012.

Increasing Trade and Investment to Reach Growth

Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Φόρουμ

Θεσσαλονίκη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότερα ΣΕΒ & ΣΒΒΕ

Energy from Waste 2012

8th International EFW Conference

Λονδίνο ΗΒ, 22-23 Φεβρουαρίου 2012


Περισσότερα

CIPV EXPO 2012

Sustainable Solutions for China's Energy Future

Πεκίνο Κίνας, 22-25 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότερα

Nitrogen + Syngas 2012

International Conference & Exhibition

Αθήνα, 20-23 Φεβρουαρίου 2012


Περισσότερα

World Shipping Congress

Shipping the Future

Αθήνα, 19-20 Φεβρουαρίου 2012

Οικονομική Κρίση και Διακυβέρνηση

Θεσσαλονίκη, 13 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότερα

2012 EFC Research Forum Stakeholders' Conference

Research and Social Innovation:
The potential for European foundations to pave the way

Βαρκελώνη Ισπανίας. 09-10 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότερα

Made in Greece: Η Έξοδος από την Κρίση

4ο Συμπόσιo της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ.)

Αθήνα, 09 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότερα

The Development of European Identities

Policy and Research Issues

Βρυξέλλες Βελγίου, 09 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότερα

HO.RE.CA. 2012

Αθήνα, 04-07 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότερα

Energy & Shipping

International Seminar

Αθήνα, 03 Φεβρουαρίου 2012


Περισσότερα

Μετρολογία 2012

4ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο Μετρολογίας

Αθήνα, 03-04 Φεβρουαρίου 2012

FIERAGRICOLA 2012

Exhibitions & Conferences

ZOOSYSTEM: Livestock Technologies & Products

AGRISERVICE: Multi-functionality & Landscape Management

AGRIMECCANICA: Technological & Engineering Innovations in Agriculture

AGRIPIAZZA: Agro-pharmaceuticals, Fertilizers, Seeds

BIOENERGY EXPO: Energy from Renewable Resources

Βερόνα Ιταλίας, 02-05 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότερα



HEALTHINF 2012

International Conference on Health Informatics

Vilamoura Πορτογαλίας, 01-04 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότερα

AGROTICA 2012

24η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων

Θεσσαλονίκη, 01-05 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότερα

Προοπτικές Αξιοποίησης της Δασικής Βιομάζας στη Δυτική Μακεδονία

Γρεβενά, 01 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότερα