01/10/13

Βραβεία Δημιουργικότητας σε Παιδιά για Ευρεσιτεχνίες και Βιομηχανικά Σχέδια

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), μόνος αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την προστασία των εφευρέσεων και των βιομηχανικών σχεδίων, συμπλήρωσε εφέτος 25 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.


Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την ενθάρρυνση της καινοτομίας στην Ελλάδα και τη δημιουργία κατάλληλης νοοτροπίας στις νέες γενεές, ο ΟΒΙ διοργανώνει βράβευση της παιδικής δημιουργικότητας σε ειδική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί 18 Οκτωβρίου 2013 (14.30), στην έδρα του ΟΒΙ (Παντανάσσης 5 - Μαρούσι). 

Τα βραβεία κλήθηκε να απονείμει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Α.Σκορδάς και η είσοδος στην εκδήλωση της βράβευσης είναι ελεύθερη. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται να βραβευθούν 9 συνολικά παιδιά ηλικίας 12-13 ετών και να δοθούν τρία βραβεία για δημιουργικές ιδέες που αφορούν εφευρέσεις και τρία αντίστοιχα που αφορούν βιομηχανικά σχέδια. 

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρει ο ΟΒΙ σε μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης του δημοτικού, ενδιαφερόμενων σχολείων από την Αττική, στα οποία περιλαμβάνεται και δημιουργικό μέρος όπου τα παιδιά καλούνται να παρουσιάσουν τις ιδέες τους. Η επιλογή έγινε από επιτροπή εντός του ΟΒΙ.

Η όλη δράση, εκτός από την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της νέας γενιάς για καινοτομία, είναι ευθυγραμμισμένη στο πνεύμα του εφετινού μηνύματος για τον Παγκόσμιο εορτασμό της διανοητικής ιδιοκτησίας, όπως αυτό αναγγέλλεται κάθε χρόνο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO), που είναι αφιερωμένη στη δημιουργικότητα της επόμενης γενιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου