01/02/14

First Lego League Greece

Ο Διαγωνισμός First Lego League διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως ενώ στην Ελλάδα πρώτη φορά.

Είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή Διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 9-16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή.

Οι εγγραφές του Διαγωνισμού FIRST LEGO League Greece έχουν αρχίσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες και να εγγραφούν online έως 08/12/2013. 

Ο Διαγωνισμός, που φέτος έχει ως θέμα το περιβάλλον και τα καιρικά φαινόμενα (Nature’s Fury) χωρίζεται σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες: 
α. Την κατασκευή ρομπότ, 
β. Την παρουσίαση και έρευνα με βάση το ετήσιο θέμα, 
γ. Τη δοκιμασία στο παιχνίδι με τα ρομπότ 
δ. Τα ιδανικά του Διαγωνισμού.
Οι ομάδες που θα διακριθούν στο φετινό Διαγωνισμό θα κερδίσουν το δικαίωμα συμμετοχής τους στον διεθνή Διαγωνισμό στο Ισραήλ, στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ισπανία και στο παγκόσμιο φεστιβάλ ρομποτικής στην Αμερική. Ο τελικός θα διεξαχθεί στο ΝΟΗΣΙΣ, στις 08-09 Μαρτίου 2014 με τη συμβολή δεκάδων εθελοντών και το συντονισμό ειδικών επιστημόνων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου