12/12/17

ITS Market Watch: Πολύτιμες πληροφορίες από 4 Ευρωπαϊκές περιπτώσεις

Η αγορά για τα “Ευφυή Συστήματα Μεταφορών” (ΕΣΜ) αλλάζει δραστικά: θέματα όπως η αστικοποίηση, η αειφόρος ανάπτυξη και η ψηφιοποίηση αλλάζουν το περιβάλλον αλλά και το κοντινό μέλλον. Παρά τις επενδύσεις στην τεχνολογική ανάπτυξη και την τεχνική επίδειξη λύσεων ΕΣΜ, η συστηματική και επιτυχημένη διείσδυση των εφαρμογών ΕΣΜ στην αγορά παραμένει μια μεγάλη πρόκληση. 

Το έργο του Ορίζοντα 2020, NEWBITS (“NEW Business models for ITS” – Νέα Επιχειρηματικά Μοντέλα για ΕΣΜ) αντιμετωπίζει αυτήν την πρόκληση, με στόχο την πλήρη κατανόηση ενός συνεχώς εξελισσόμενου κόσμου, αναλύοντας την τρέχουσα Ευρωπαϊκή αγορά και αναπτύσσοντας νέα επιχειρηματικά μοντέλα και κίνητρα ώστε να επιταχυνθεί η επιτυχής ανάπτυξη των ΕΣΜ και υιοθέτησή αυτών από την αγορά. 

Στο πλαίσιο του έργου NEWBITS πραγματοποιήθηκε μια ανάλυση / έρευνα αγοράς ώστε να ανακτηθούν πολύτιμες πληροφορίες και να δημιουργηθεί μια σταθερή βάση για την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων. Σε αυτήν, πέρα από την ανάλυση της αγοράς, αναγνωρίζονται τα πιο σημαντικά ενδιαφερόμενα εμπλεκόμενα μέρη (φορείς, ερευνητικά εργαστήρια, επιχειρήσεις και οι τελικοί χρήστες) και καθορίζονται οι αλυσίδες αξίας για κάθε μία από τις μελέτες περιπτώσεων που πραγματεύεται το NEWBITS.


Όλες οι μελέτες περιπτώσεων, οι οποίες βασίζονται σε πιλοτικά έργα που έχουν υλοποιηθεί στην Ευρώπη, έχουν επιλεγεί προσεκτικά και έχουν επικυρωθεί ως αντιπροσωπευτικές ως προς την τρέχουσα αγορά των ΕΣΜ, καλύπτοντας διαφορετικούς τρόπους μεταφορών (οδικές, σιδηροδρομικές και πλωτές). Επιπλέον, διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές και υπηρεσίες ΕΣΜ έχουν καταγραφεί. Οι μελέτες περιπτώσεων περιλαμβάνουν μια υπηρεσία διαμερισμού χρήσης αυτοκινήτου (carpooling) στην Ισπανία, μία λύση ελέγχου κυκλοφορίας σε Ιταλική πόλη καθώς και μια σύγχρονη λύση για τη βελτιστοποίηση της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην Ολλανδία και μια λύση πρόβλεψης των αναγκών συντήρησης για σιδηροδρομικές μεταφορές στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου