25/05/12

4th InnoForum 2012

Green Economy: Innovation & Intellectual Property Rights (IPR)

Το ΑΙΤ σας προσκαλεί στο 4ο InnoFORUM με θέμα "Πράσινη Οικονομία: Καινοτομία & Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας", που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου 2012, στις εγκαταστάσεις του ΑΙΤ. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Σε μια εποχή έντονης οικονομικής κρίσης και κλιματικής αλλαγής είναι μεγάλη η ανάγκη για ένα οικονομικό μοντέλο που προωθεί ταυτόχρονα την αειφορία και την οικονομική ανάπτυξη, ενώ παράλληλα μειώνει σημαντικά τους κινδύνους για το περιβάλλον. Ένα μοντέλο χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα, αποδοτικής αξιοποίησης των πόρων και κοινωνικής ένταξης, που παράγει ανάπτυξη, δημιουργεί θέσεις εργασίας και εξαλείφει τη φτώχεια με την πραγματοποίηση επενδύσεων και τη διατήρηση του φυσικού κεφαλαίου. Ένα οικονομικό μοντέλο στο οποίο βασίζεται η μακροπρόθεσμη επιβίωση του πλανήτη μας.

Το InnoFORUM επιχειρεί να διερευνήσει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της πράσινης οικονομίας. Συγκεκριμένα, θα εξετάσει το ρόλο της καινοτομίας στην «πράσινη οικονομία», οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο στη βιώσιμη ανάπτυξη, την αποτελεσματική διαχείριση πόρων και την ποιότητα του περιβάλλοντος. Παράλληλα, θα εξετάσει τα νομικά ζητήματα και τις συνέπειες των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας που δημιουργήθηκαν από την εμφάνιση ενός τέτοιου «πράσινου» μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης.

Περισσότερα AIT & Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου