06/03/24

Ηλιακός Οικιακός Ανελκυστήρας

Η MEZOLIFT ασχολείται εδώ και χρόνια με τον ηλιακό οικιακό ανελκυστήρα αλλά και της ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής μεζονέτας όσον αφορά τις εσωτερικές μετακινήσεις με τον ανελκυστήρα. Η εμπειρία και η γνώση που έχουμε συσσωρεύσει, μας πρόσφεραν τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε ένα προϊόν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ελληνικής μεζονέτας, χωρίς να ξεφεύγει το κόστος σε σχέση με τα άλλα συμβατικά προϊόντα της αγοράς.

Τι προσφέρει όμως ένας ηλιακός οικιακός ανελκυστήρας σε ένα σπίτι; Αρχικά πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για ένα μικρό ανυψωτικό μηχάνημα με κλειστό θάλαμο που κινείται πάνω σε ράγες μέσα σε κλειστό χώρο (φρεάτιο). Η τροφοδοσία του σε ρεύμα γίνεται από ένα μικρό σύστημα με δύο φωτοβολταϊκά πάνελ και δύο μπαταρίες. Μπορεί να κάνει μέχρι τριάντα κινήσεις ημερησίως και έχει αυτονομία για τρεις μέρες. Σε περίπτωση που η ηλιοφάνεια δεν επαρκεί μπορεί να λειτουργήσει από το δίκτυο. Μπορεί να μεταφέρει μέχρι τέσσερα άτομα ή 300Kg. Δεν μπορείς να εγκλωβιστείς σε αυτό αφού τροφοδοτείται πάντα από μπαταρίες. Δεν απαιτεί χώρο για μηχανοστάσιο γιατί η μηχανή του είναι εγκατεστημένη μέσα στο φρεάτιο. Δεν χρειάζεται τριφασική παροχή ρεύματος, όπως συμβαίνει με τα συμβατικά προϊόντα ανελκυστήρων. Έχει εξελιγμένο καινοτόμο λογισμικό διαχείρισης ενέργειας, για να εξοικονομεί και να διαχειρίζεται σωστά την απαιτούμενη ενέργεια αλλά και ισχύ. 

Η εφαρμογή αυτή είναι η πρώτη πράσινη εφαρμογή για το σπίτι μετά τον ηλιακό θερμοσίφωνα και φιλοδοξεί να καταξιωθεί τόσο στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αφού ο ηλιακός οικιακός ανελκυστήρας αποτελεί καινοτομία και για τον ευρωπαϊκό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου