13/07/12

Συμμετοχή Ελλήνων Φοιτητών ΠΔΜ στο Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας Blagoevrad Βουλγαρίας

Τα 7 πρώτα βραβευμένα επιχειρηματικά σχέδια του Διαγωνισμού της Μονάδας Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχουν στο «Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας» (Summer School in International Business Models and Perspectives and in Entrepreneurship) το οποίο θα διεξαχθεί στο Blagoevrad της Βουλγαρίας από τις 15-21 Ιουλίου 2012. 

Η συμμετοχή των φοιτητών είναι η επιβράβευση των προσπαθειών τους στα πολύ επιτυχημένα Επιχειρηματικά τους Σχέδια (του περασμένου Διαγωνισμού της Μονάδας Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας), ενώ παράλληλα τους δίνεται η ευκαιρία να τα αναδείξουν σε ένα ανταγωνιστικό και διεθνές «Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας». 
Θα λάβουν μέρος συνολικά 30 φοιτητές – σπουδαστές από τις δύο χώρες (Ελλάδα – Βουλγαρία), οι οποίοι θα παρακολουθήσουν σεμινάρια, θα συμμετέχουν σε ομαδικές εργασίες και θα «παίξουν» παιχνίδια προσομοίωσης, με στόχο την ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών και μοντέλων. 

Το επικείμενο «Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας» συνδιοργανώνεται από το ΤΕΙ Σερρών, το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο του Blagoevrad, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Επιμελητήριο Σερρών και το Κέντρο Προώθησης Επιχειρηματικότητας Gotse Delchev, στα πλαίσια του έργου "Greek-Bulgarian network for education and training in entrepreneurship: Models, programes and virtual enterprise infrastructures - ENTRE+GB". 

Η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διαχείρισης Τεχνολογίας (MATER Lab), συμμετέχει ενεργά, με τα στελέχη του, τον Αν. Καθ. Γιάννη Μπακούρο, την Αν. Καθηγήτρια Κατερίνα Σαρρή και την Ερευνήτρια Δρ. Παρασκευή Γκιούρκα, ως σύμβουλος αυτού του δικτύου σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου