17/06/14

H Tesla Απελευθερώνει Πατέντες Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων

Η Tesla δίνει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της, με σκοπό την εξάπλωση της χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Με μια απρόσμενη δημοσίευση στην ιστοσελίδα της εταιρίας ανακοινώθηκε ότι οι κατοχυρωμένες πατέντες της Tesla είναι διαθέσιμες προς χρήση από οποιαδήποτε εταιρία θέλει να εξελίξει τα δικά της ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η τακτική της Tesla μέχρι σήμερα ήταν να κατοχυρώνει πατέντες για τις τεχνολογίες της ώστε να μην τις αντιγράψουν οι μεγάλοι κατασκευαστές. Αλλά τώρα διαπίστωσε ότι αυτό ήταν άσκοπο. Τα ηλεκτρικά δεν αποτελούν ούτε το 1% των πωλήσεων των συμβατικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Και με τις μικρές παραγωγικές δυνατότητες της Tesla η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης πραγματοποιείται με πολύ πιο αργό ρυθμό από τον ιδανικό.

Έτσι από εδώ και στο εξής η Tesla θα λειτουργεί με τη λογική open source. Εταιρίες και ευφυείς μηχανικοί από όλο τον κόσμο θα μπορούν να βασιστούν πάνω στις πατέντες της και να τις πάνε ένα βήμα παραπέρα. Η σημαντική λεπτομέρεια εδώ είναι πως ο εμπνευστής οποιασδήποτε νέας πρότασης θα χρειαστεί να προμηθευτεί τις μικρές και αποδοτικές μπαταρίες που κατασκευάζει μόνο η Tesla.


Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου