20/06/12

Απολογισμός Εργασιών 1ου Διεθνούς Συμποσίου - ISBEFA

Επιχειρηματικές, Οικονομικές και Χρηματοοικονομικές Εφαρμογές

Τρία εκπαιδευτικά Ιδρύματα της ελληνικής περιφέρειας σε συνεργασία με δύο Ιδρύματα του εξωτερικού είχαν την τόλμη, σε δύσκολους μάλιστα καιρούς, να διοργανώσουν ένα Διεθνές Συμπόσιο με θεματική που βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων αιχμής του σύγχρονου κόσμου της οικονομίας και των επιχειρήσεων. Και το εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καταδεικνύοντας ότι ο δρόμος της πρωτοβουλίας και της καινοτομίας οδηγεί στην αξιοποίηση του εγχώριου επιστημονικού κεφαλαίου και σε καταξίωση στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. 

Το 1ο Διεθνές Συμπόσιο για τις Επιχειρηματικές, Οικονομικές και Χρηματοοικονομικές Εφαρμογές – 1st International Symposium on Business, Economics and Financial Applications (ISBEFA 2012) φιλοξενήθηκε την 1η και 2 Ιουνίου 2012 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς και συνδιοργανώθηκε από τα Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, του Δημοκρίτειου Παν/μίου Θράκης, του Κρατικού Παν/μίου της Νέας Υόρκης (State University of New York at New Paltz, NY, USA) και του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ (University of Portsmouth, UK), καθώς και από το Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παν/μίου Στερεάς Ελλάδας. 

Παρά το γεγονός ότι το Συμπόσιο διοργανώθηκε για πρώτη φορά, η ανταπόκριση που συνάντησε ήταν παραπάνω από θερμή, τόσο από την ελληνική όσο και από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Συμμετείχαν 47 ομιλητές από 16 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, ΗΠΑ, Καναδάς, Βουλγαρία, Τουρκία, Ρωσία, Τυνησία, Κολομβία, Ινδία, Νιγηρία, Γκάνα, Πακιστάν), ενώ τις εργασίες του διημέρου παρακολούθησαν σταθερά 100 ακροατές. Παρουσιάστηκαν εργασίες με θέματα από τον χώρο της διοίκησης επιχειρήσεων, της οικονομικής επιστήμης, των χρηματοοικονομικών και του επιχειρείν. Η ευρωπαϊκή κρίση δημοσιονομικού χρέους απασχόλησε βεβαίως αρκετές εκ των παρουσιάσεων, ενώ τα ζητήματα καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης κατείχαν κεντρικό ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου