24/11/13

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Ανοίγουν το Δρόμο προς την Επιχειρηματικότητα

Η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στο Balkan Venture Forum (Τίρανα, 14-15 Νοεμβρίου 2013).

Ο επιστημονικά υπεύθυνος της ΜΟΚΕ, Αν. Καθηγητής Ιωάννης Μπακούρος, και η συνεργάτιδα Δρ. Ελπίδα Σαμαρά επίσημοι προσκεκλημένοι του φόρουμ ως εμπειρογνώμονες σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, συμμετείχαν σε αυτό το κορυφαίο φόρουμ για τις τοπικές επενδύσεις και την καινοτομία.

To Balkan Venture Forum είναι ένας από τους κύριους στόχους του έργου VIBE (Venture Initiative in Balkan Europe) του προγράμματος South-East Europe (SEE) και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Start-ups, εδραιωμένες ΜΜΕ, νέοι και έμπειροι επιχειρηματίες, φορείς υποστήριξης, εμπειρογνώμονες σε θέματα καινοτομίας, φορείς χάραξης πολιτικής και μια μεγάλη ποικιλία υψηλού επιπέδου επενδυτών επιχειρηματικών κεφαλαίων από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στο φόρουμ. 

Το ποικίλο και πλούσιο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε διαγωνισμό pitching, όπου οι Start-ups παρουσίασαν την επιχείρηση τους μπροστά σε μέλη ειδικών ομάδων εμπειρογνωμόνων και διαγωνίστηκαν για το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς και για μοναδικά δώρα και οφέλη. 

Στα πλαίσια αυτού του διαγωνισμού pitching, 3 φοιτητές του ΠΔΜ, που συμμετείχαν στο μάθημα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, αξιολογήθηκαν από την επιτροπή του φόρουμ και πέρασαν επιτυχώς σε 1 από τις 10 ελληνικές επιχειρήσεις που παρουσίασαν την καινοτόμο επιχειρηματική τους ιδέα αναζητώντας το ενδιαφέρον των επενδυτών (Πληροφορίες: Δρ. I.Μπακούρος - ylb@uowm.gr - 2461056660,, Δρ. Ε. Σαμαρά, Ερευνητής - esamara@uowm.gr - 2461056664).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου