18/10/14

Gorilas-01 Alarm

Είναι ένας πρωτοποριακός μηχανισμός στο τομέα των κλειδαριών και συστημάτων ασφάλισης πορτών. Η εφεύρεση αυτή αφορά ένα μηχανισμό υψηλής ασφάλειας για όλα τα κουφώματα και πόρτες που αποτρέπει την διάρρηξη.

Ο "Gorilas-01 Alarm" ασφαλίζει πόρτες και παράθυρα κατασκευασμένα από οποιοδήποτε υλικό (ξύλο αλουμίνιο, πλαστικό, σίδερο) και ταυτόχρονα ενεργοποιεί αυτόνομο συναγερμό 110 dB με κάθε κραδασμό και απόπειρα διάρρηξης. Το μεγάλο πλεονέκτημά του είναι ότι κρατάει την πόρτα ή παράθυρο ασφαλισμένο, είτε είναι σε κατάσταση ανάκλησης, είτε περιορισμένου ανοίγματος, είτε σε πλήρη σύρτη. Και στις τρεις περιπτώσεις ενεργοποιείται alarm με τον κραδασμό του κουφώματος κάνοντας τον μηχανισμό αυτό μοναδικό στο είδος του.

Η ειδική κατασκευή της βάσης του αντικρύσματος είναι πάχους 2,5 mm και το ανάπτυγμα της είναι 14 cm. Η λάμα ανάκλησης ή περιορισμένου ανοίγματος που βρίσκεται στη βάση του αντικρύσματος είναι κατασκευασμένη απο 4 mm ανοξείδωτο ατσάλι και δαγκώνει με τέτοιο τρόπο τη γλώσσα του μηχανισμού που καθιστάται αδύνατη η παραβίαση.

Η ενεργοποίηση δε της σειρήνας, έντασης 110dB, σε κάθε περίπτωση δόνησης του κουφώματος δεν αφήνει περιθώρια στον διαρρήκτη να συνεχίζει την προσπάθεια παραβίασης.

Η ανάγκη κατασκευής του συγκεκριμένου μηχανισμού ήταν επιτακτική, δεδομένου της πληθώρας των διαρρήξεων, όπου στατιστικώς κατά μεγάλο πλέον ποσοστό πραγματοποιούνται και από τα κουφώματα (μπαλκονόπορτες- παράθυρα).

Αντίστοιχος μηχανισμός στην αγορά που να προσφέρει πραγματική ασφάλεια δεν υπάρχει ενώ η χρήση του είναι πολύ απλή και το κόστος πολύ προσιτό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου