03/01/12

Αμείλικτη Καινοτομία

"Για να επεκτείνετε την επιχείρησή σας, πρέπει να κοιτάξετε πέρα ​​από την απλή δημιουργία καινοτομικών νέων προϊόντων, τα οποία οι ανταγωνιστές σας μπορούν εύκολα να μιμηθούν ή να αντιγράψουν. Αντ΄ αυτού, ενστερνιστείτε μια νέα προσέγγιση την οποία ονομάζουμε «αμείλικτη καινοτομία»: δηλαδή η διάθεση του να βλέπουμε με μία καινοτόμο ματιά κάθε πτυχή της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων της σχέσης με τον πελάτη, της ανάπτυξης ταλέντων και ιδιαίτερων ικανοτήτων αλλά και των λειτουργικών διαδικασιών, όλα με σκοπό να αποκτήσουμε ένα προβάδισμα στην αγορά. 

Άρα, πώς μπορεί κανείς να μεταμορφωθεί από παθητικό παίκτη που καλοδέχεται την καιτοτομία, όταν και αν αυτή προκύψει, σε έναν ανελέητο κυνηγό της; Θέστε στον εαυτό σας τα ακόλουθα τρία ερωτήματα:
1. Πότε νιώθετε ότι βαριέστε;
2. Πότε είναι τα πράγματα φυσιολογικά;
3. Τι είναι αδύνατο; 

. .  . Ποια είναι τα καλά νέα; Η αμείλικτη καινοτομία είναι μια κατάσταση του νου προσιτή σε όλα τα επίπεδα της επιχείρησης. Δεν αφορά μόνο το «τμήμα δημιουργικού» μιας επιχείρησης, αλλά ολόκληρο τον οργανισμό που πρέπει να είναι γεμάτος από αμείλικτα καινοτόμα μυαλά που δημιουργούν από κοινού νέες πραγατικότητες. Μόλις εδραιωθεί αυτή η νοοτροπία σε μία επιχείρηση, μετά μένει μόνο να απελευθερωθεί το ανθρώπινο δυναμικό ώστε να αρχίσει να εφαρμόζει ιδέες."


Πηγή: www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου