08/12/11

School Lab

Επικοινωνία της Επιστήμης στα Σχολεία

Μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου καλούνται να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό School Lab, μια πρωτότυπη διαδικτυακή πλατφόρμα δημιουργίας κι ανταλλαγής ιδεών για την επιστήμη. Ο Διαγωνισμός αφορά τη δημιουργία ενός βίντεο που θα πρέπει να ετοιμάσουν οι μαθητές για να παρουσιάσουν ένα επιστημονικό θέμα με ευρηματικό και κατανοητό τρόπο, σε συνεργασία με νέους επιστήμονες και τους καθηγητές τους.

Οι μαθητές θα πρέπει να αναρτήσουν το βίντεο, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος μέχρι τις 10/12/2011. Στην συνέχεια, οι παρουσιάσεις των μαθητών θα κριθούν από επιτροπή ειδικών ενώ θα μπορούν να ψηφίζονται και από τους ίδιους τους μαθητές, από 01-10/12/2011.

Οι καλύτερες ομάδες και οι καθηγητές τους θα πάρουν μέρος σε ένα επιστημονικό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 15-18/12/2011, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, όπου και θα κληθούν να παρουσιάσουν τις εργασίες τους στην κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού. Η καλύτερη ομάδα θα ταξιδέψει τον Ιούνιο του 2012 στο Cheltenham της Βρετανίας για να παρακολουθήσει το επιστημονικό φεστιβάλ της πόλης.

2 σχόλια:

  1. Και το δημοσιεύετε στις 8/12;Συγχαρητήρια, αν μη τι άλλο είστε πολύ καινοτόμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ/ή καλησπέρα σας.

    Καταρχήν θα προτιμούσαμε το σχόλιο σας να ήταν επώνυμο και όχι ανώνυμο.

    Ο εντοπισμός στο διαδίκτυο ειδήσεων σχετικά με την καινοτομία – τεχνολογία – επιχειρηματικότητα, ο έλεγχος αυτών και τέλος η δημοσίευση είναι μια δουλειά που κάνουμε καθημερινά μια ομάδα ανθρώπων. Μερικές φορές όμως κάποιες ειδήσεις μας ξεφεύγουν.

    Θα παρακαλούσαμε εάν είστε δέκτης καθημερινά τέτοιων ειδήσεων να μας τις κοινοποιείτε έγκαιρα.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή