20/11/12

Enterprise Europe Network

Ένα "Μεγάλο" Δίκτυο στην Υπηρεσία των "Μικρών" Επιχειρήσεων

- Θέλετε να βρείτε συνεργάτες για την επιχείρησή σας στο εξωτερικό;
- Θέλετε να ενημερωθείτε για ευρωπαικά προγράμματα, για χρηματοδοτήσεις, για νομοθεσία, για εκθέσεις και εμπορικές αποστολές;
- Θέλετε να συμβάλλετε, λέγοντας τη γνώμη σας, στη διαμόρφωση πολιτικών για τις επιχειρήσεις;

Το Enterprise Europe Network είναι το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υποστήριξης των επιχειρήσεων της ΕΕ. Ξεκίνησε τη λειτουργία του στις αρχές του 2008, ως «προϊόν» συνένωσης δύο επιτυχημένων δικτύων, των Ευρωπαϊκών Κέντρων Πληροφόρησης (Euro Info Centres) και των Κέντρων Προώθησης Καινοτομίας (Innovation Relay Centres) που παρείχαν υπηρεσίες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τη δεκαετία του 1980. 

Σήμερα το Δίκτυο "Enterprise Europe Network" αποτελείται από 70 κοινοπραξίες σε συνολικά πάνω από 600 οργανισμούς σε 52 χώρες (κράτη μέλη της ΕΕ, μέλη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, υποψήφια μέλη και τρίτες χώρες).

Στο δίκτυο Enterprise Europe Network - Hellas συμμετέχουν 12 οργανισμοί κατανεμημένοι σε όλη την ελληνική επικράτεια, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε θέματα επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, μεταφοράς τεχνολογίας και διεθνούς συνεργασίας. Οι φορείς αυτοί είναι. Επίσης, με το δίκτυο συνεργάζονται πολλοί τοπικοί φορείς, δημόσιοι & ιδιωτικοί, όπως ακαδημαικά ιδρύματα, σύνδεσμοι επιχειρήσεων, κλαδικοί φορείς, κα δημιουργώντας ένα ισχυρό πλέγμα συνεργειών προς όφελος των επιχειρήσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου