27/01/12

Θέλετε μια Επιτυχημένη Καινοτομία;

Μην περιμένετε να πουλήσετε το τέλειο προϊόν.

". . . Η προσέγγιση του Maxwell, ο οποίος σκόπιμα κυκλοφόρησε στην αγορά ένα μη ιδανικό προϊόν, έχει υιοθετηθεί από πολλές μεγάλες επιχειρήσεις ως νέα στρατηγική καινοτομίας. Αντί να κάνουν εξαρχής μεγάλες επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη νέων ιδεών, οι εταιρείες αυτές επιλέγουν να ξεκινήσουν με το λεγόμενο «ελάχιστο βιώσιμο προϊόν» ή MVP, minimum viable product, όρος που δημιουργήθηκε από τον Eric Ries, συγγραφέα του βιβλίου 'The Lean Startup'.

Το βασικό concept ενός MVP συνίσταται στο να βρείτε τον ταχύτερο, πιο συμφέρων οικονομικά τρόπο να παράγετε ένα προϊόν το οποίο είναι κατάλληλο προς πώληση, αντανακλά τη βασική ιδέα που έχετε στο μυαλό σας και προκαλεί μια αντίδραση στους υποψήφιους καταναλωτές. Ακόμη και αν δεν το αγοράσει πολύς κόσμος, θα γεννήσει συγκεκριμένες παρατηρήσεις και σχόλια ως προς τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του, δημιουργώντας έτσι κάτι σαν «πατρόν» για το τελικό προϊόν. 

. . . Πολλές εταιρείες δοκιμάζουν μεν τα προϊόντα τους πριν να ολοκληρωθεί ο κύκλος ανάπτυξής τους, αλλά δεν τα δοκιμάζουν αρκετά νωρίς ή αρκετά συχνά με πραγματικούς πελάτες. Η Έρευνα & Ανάπτυξη είναι το πιο δαπανηρό στάδιο της διαδικασίας καινοτομίας. Εάν περιμένετε μέχρι ένα έχετε ένα τελικό σχεδόν προϊόν πριν να το υποβάλετε προς αξιολόγηση στους καταναλωτές, το υψηλό κόστος των αλλαγών που μπορεί να προκύψουν θα σας κάνει διστακτικούς στο να τις υλοποιήσετε.

. . . Αντί να αρκεστείτε απλώς στις έρευνες, πρέπει να εντοπίσετε ποια προϊόντα και ποια χαρακτηριστικά θα δελεάσουν τους καταναλωτές ώστε να αποφασίσουν τελικά να ξοδέψουν τα δύσκολα κερδισμένα χρήματά τους για να τα αγοράσουν.

. . . Το μειωμένο κόστος ανάπτυξης ενός προϊόντος είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα της πρώιμης δοκιμής του στην αγορά. Καθώς πάνω από το 90% των νέων προϊόντων την πρώτη φορά που λανσάρονται αποτυγχάνουν, οι έξυπνες εταιρείες ανακάλυψαν ότι μπορούν να βελτιώσουν το ποσοστό της επιτυχίας τους δοκιμάζοντας προγενέστερες εκδόσεις προϊόντων.

. . . Οι εταιρείες που καταφέρνουν να μην μπλέξουν σε ατελείωτες διαδικασίες εν γένει έχουν ειδικές ομάδες καινοτομίας που εργάζονται ανεξάρτητα, ή αναθέτουν σε τρίτους την παραγωγή και δοκιμή των προϊόντων.

Η επιτυχία δεν είναι εγγυημένη . . . Όμως αυτό είναι το καλό του μοντέλου MVP: μπορείς να δοκιμάσεις και να αποτύχεις εκατοντάδες φορές και να εγκαταλείψεις ένα προϊόν στα αρχικά του στάδια χωρίς αγωνία, ξέροντας ότι μόλις γλίτωσες εκατομμύρια σε έρευνα και ανάπτυξη, μάρκετινγκ και κόστος παραγωγής."


Πηγή Αισιοδοξίας η Νεανική Επιχειρηματικότητα

O αγροτικός τομέας και οι επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες σε άλλες επιχειρήσεις και όχι απευθείας στον τελικό καταναλωτή, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των νέων και επίδοξων επιχειρηματιών στη χώρα μας, δίνοντας μία νότα αισιοδοξίας για την τάση της επιχειρηματικότητας στο μέλλον.

Αυτό επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, σε παρουσίαση σχετικής έρευνας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών και αφορά στην καταγραφή των οικονομικών τάσεων κατά το 2010.

Όπως σημειώθηκε δε, από τα πρώτα στοιχεία για το 2011 προκύπτει, μέχρι στιγμής, αύξηση του ποσοστού της επιχειρηματικότητας αρχικών σταδίων, η οποία έφθασε το 8% από 5,3% που ήταν το 2010 και 8,8% που ήταν το 2009.


Πηγή: http://www.zougla.gr


20/01/12

Ημερίδα για τις ΑΠΕ

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Εφαρμογή τους στην Καθημερινότητα

Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2012

Περισσότερα

Χρηματοδότηση με την Mέθοδο του «Crowdfunding»

Ένας επαναστατικός τρόπος Χρηματοδότησης Δημιουργικών Ιδεών.

Η ΠΓΕΕΠ και η ομάδα του Groopio.com σας προσκαλούν σε μία παρουσίαση για το CrowdFunding ή αλλιώς της «χρηματοδότησης από το πλήθος», μίας μεθόδου χρηματοδότησης δημιουργικών ιδεών χάρη στην βοήθεια των χρηστών του διαδικτύου.

Σκηνοθέτες, ζωγράφοι, μουσικοί και κάθε είδους καλλιτέχνες, επιχειρηματίες στα πρώτα τους βήματα, εφευρέτες ή καινοτόμοι σχεδιαστές, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Φιλανθρωπικά Ιδρύματα μπορούν να ξεκινήσουν τη δική τους καμπάνια (σελίδα παρουσίασης του  project τους), αναζητώντας υποψήφιους υποστηρικτές - χορηγούς. Ανάλογα με το ύψος της συνεισφοράς ενός χορηγού είναι και ανταλλάγματα που προσφέρονται από τον δημιουργό του project. Αυτός ο νέος τρόπος συνεργασίας έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στον χώρο του διαδικτύου καθώς αποτελεί ευκαιρία για εκατοντάδες ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να υλοποιηθεί κάποια από τις ιδέες τους.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Groopio.com, της πρώτης ηλεκτρονικής πλατφόρμας χρηματοδότησης Crowdfunding στην Ελλάδα, κος Ειρηναίος Φιλλιπίδης θα παρουσιάσει τον τρόπο λειτουργίας και τα μυστικά για μία επιτυχημένη καμπάνια Crowdfunding.

Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν και θα λάβει χώρα την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012, στον Πολυχώρο Κ44 (Κωνσταντινουπόλεως 44, 11854 Γκάζι - 12:00 το πρωί).

HOREXPO CYPRUS

Λευκωσία Κύπρου, 27-29 Ιανουαρίου 2012

Περισσότερα


16/01/12

Sustainability for Wood Pellet


PellCert Consultation Workshop

Βρυξέλλες Βελγίου, 26 Ιανουαρίου 2012 

Περισσότερα

Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2012

Περισσότερα

WFES 2012

World Future Energy Summit 2012

Άμπου Ντάμπι ΗΑΕ, 16-19 Ιανουαρίου 2012

Περισσότερα

6th International Symposium Hydrogen and Energy

Stoos Ελβετίας, 22-27 Ιανουαρίου 2012

Περισσότερα

10/01/12

Pellets & Συστήματα Βιοενέργειας

Παραγωγή, Πιστοποίηση και Εφαρμογές στη Δυτική Μακεδονία
και σε άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες


Πτολεμαΐδα Κοζάνης, 17 Ιανουαρίου 2012

Περισσότερα

IEE European Info Day 2012

Intelligent Energy-Europe (IEE) Programme

Βρυξέλλες Βελγίου, 24 Ιανουαρίου 2012


IERC 2012

11th International Electronics Recycling Congress 

Σάλτσμπουργκ Αυστρίας, 18-20 Ιανουαρίου 2012

Περισσότερα

International Green Week Berlin

The world's biggest fair for Food, Agriculture & Horticulture

Βερολίνο Γερμανίας, 20-29 Ιανουαρίου 2012

09/01/12

Research & Innovation Collaboration in the Food Sector

EUREKA Academy Conference

Βρυξέλλες Βελγίου, 19 Ιανουαρίου 2012

Περισσότερα


Πρόσκληση Ενδιαφέροντος

Για Μελέτη και Πιλοτική Εφαρμογή Χρήσης και Διαχείρισης Εγκυκλοπαιδικού Περιεχομένου σε Ταμπλέτες

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τον εμπλουτισμό της ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia στα ελληνικά και σε συνέχεια του ανοιχτού Διαγωνισμού Ιδεών για το Σχεδιασμό Ψηφιακού Αναγνώστη Βιβλίων και Συνοδευτικής Πλατφόρμας διαχείρισης Περιεχομένου, η ΕΕΛ/ΛΑΚ απευθύνει πρόσκληση σε όσους ενδιαφέρονται για μελέτης και την ανάπτυξη πιλοτικής εφαρμογής χρήσης και διαχείρισης εγκυκλοπαιδικού περιεχομένου σε ταμπλέτες.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι ανοικτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Οι προτάσεις υποβάλλονται έως την Παρασκευή 13/01/2012, σε ηλεκτρονική μορφή.

08/01/12

Free Live Webinar

Womenomics Meets Design: A Female Innovation Strategy

11 Ιανουαρίου 2012

Περισσότερα

Δημιουργήστε ένα Βίντεο για τις Νευροεπιστήμες

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, η Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων προσκαλούν τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να στείλουν ένα βίντεο μικρής διάρκειας (μέχρι 10 λεπτά) σχετικό με τις νευροεπιστήμες. Το περιεχόμενο του βίντεο μπορεί να είναι μια μικρή ιστορία, μια θεατρική παράσταση, ένα κόμικ ή μια μουσική σύνθεση, αρκεί η θεματολογία του να αντλείται από τις νευροεπιστήμες (νευρικό σύστημα, εγκέφαλος, νωτιαίος μυελός, συμπεριφορά, επικοινωνία μεταξύ νευρώνων, αντίληψη του περιβάλλοντος, ερμηνεία των εισερχόμενων πληροφοριών, αποστολή εντολών στα διάφορα όργανα, διαταραχές/ασθένειες του νευρικού συστήματος κ.λπ.). Οι μαθητές μπορούν να εργαστούν ατομικά ή σε ομάδες.

Τα βίντεο θα αξιολογηθούν από νευροεπιστήμονες και θα επιλεγεί ένα με βάση την πρωτοτυπία του, την επικαιρότητά του και τις προεκτάσεις του για τις νευροεπιστήμες και την κοινωνία. Καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή του υλικού είναι η 30/01/2012. 


03/01/12

4th EnergyTech

4η Διεθνής Έκθεση Ανανεώσιμων & Συμβατικών Πηγών,
Εξοικονόμησης Ενέργειας, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος

Θεσσαλονίκη, 16-19 Φεβρουαρίου 2012


Περισσότερα


29th Ιnfacoma

29η Διεθνής Έκθεση Δομικών Υλικών, Μονωτικών, Κουφωμάτων, Ειδών Υγιεινής, Προκατασκευών & Τεχνολογίας

Θεσσαλονίκη, 16-19 Φεβρουαρίου 2012


36th MarminStone

36η Διεθνής Έκθεση Μαρμάρου-Πετρωμάτων-Ορυκτών-Μηχανημάτων
& Εξοπλισμού

Θεσσαλονίκη, 16-19 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότερα

Αβαξ - Πλευρές της Ιστορίας των Υπολογιστών στην Ελλάδα

Έκθεση - Ομιλίες - Εκπαιδευτικά προγράμματα

Αθήνα, 06 Δεκεμβρίου 2011 - 31 Ιανουαρίου 2012

Περισσότερα

EURO Excellence in Practice Award 2012

EEPA 2012

Συμμετοχή έως 31/01/2012.

ERA Conference 2012

Βρυξέλλες Βελγίου, 30 Ιανουαρίου 2012

Περισσότερα

8η Διεθνής Έκθεση για Νέους Εφευρέτες

Μελλοντικοί Εφευρέτες Μελλοντικός Κόσμος

Μπανγκόκ Ταϊλάνδης, 28-30 Ιανουαρίου 2012


Περισσότερα ΟΒΙ & IEYI THAILAND 2012


1o Αγροτικό Επιμορφωτικό Συνέδριο

Καλλιέργεια - Τυποποίηση - Προώθηση

Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2012


Αναζήτηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών (12/2011)

Διεθνή Επιχειρηματικά προφίλ

Δεκέμβριος 2011

Ο Σχεδιασμός ως μέσο για την Καινοτομία

Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που επενδύουν στον σχεδιασμό (design) τείνουν να είναι πιο καινοτόμες, κερδοφόρες και ανταγωνιστικές, συγκριτικά με τις υπόλοιπες εταιρείες. Οπως αναφέρεται όμως σε σχετικό κείμενο εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) δεν εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει ο βιομηχανικός σχεδιασμός, ο οποίος δεν αφορά μόνο την αισθητική εμφάνιση του προϊόντος, αλλά αποτελεί "μοχλό καινοτομίας με επίκεντρο τον χρήστη".

Οι ανάγκες, οι προσδοκίες και οι δεξιότητες του χρήστη, καθώς και οι σύγχρονοι προβληματισμοί για περιβαλλοντικά θέματα και ζητήματα ασφαλείας, επηρεάζουν πλέον τον σχεδιασμό προϊόντων και υπηρεσιών. Ιδιαίτερα στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον, όπου οι πόροι για την καινοτομία είναι ελλιπείς, ο σχεδιασμός και άλλοι μη τεχνολογικοί παράγοντες, όπως η οργανωτική ανάπτυξη, η εμπλοκή των εργαζομένων και η συγκεκριμένη επωνυμία/σήμανση μπορούν να αποφέρουν γρήγορα κέρδη, με μικρό κόστος.

Παρότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την αναγνώριση του σχεδιασμού ως "εργαλείο καινοτομίας" (για παράδειγμα, έχουν εισαχθεί νέες έννοιες όπως ο στρατηγικός σχεδιασμός, ο σχεδιασμός διαχείρισης, κλπ), οι σχετικές πολιτικές για την καινοτομία ή την εκπαίδευση είναι ανεπαρκείς. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του σχεδιασμού είναι συνήθως μικρές, με περιορισμένο αντίκτυπο στην αγορά.

Μικρομεσαίες εταιρείες, επιχειρήσεις χαμηλής έντασης γνώσης, αλλά και εταιρείες που εδρεύουν εκτός των μεγάλων πόλεων δεν γνωρίζουν πού πρέπει να απευθυνθούν για επαγγελματική υποστήριξη στον τομέα του σχεδιασμού. 

Χώρες όπως η Φινλανδία, η Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, που πρωτοπορούν στην καινοτομία, αναγνωρίζουν τη συμβολή του σχεδιασμού στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

Νέα Ψηφιακή Υπηρεσία «Ελληνικά Τρόφιμα»

Μια νέα Ψηφιακή Υπηρεσία, «Ελληνικά Τρόφιμα», έθεσε σε λειτουργία εδώ και μερικές ημέρες το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την προώθηση και προβολή των εγχωρίως παραγόμενων προϊόντων.

Η Υπηρεσία αυτή είναι χρήσιμη σε αγρότες, κτηνοτρόφους, παραγωγούς, ομάδες παραγωγών αλλά και συνεταιρισμούς, οι οποίοι ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στον ιστότοπο μπορούν να εγγραφούν και να εισάγουν πληροφορίες για τα προϊόντα τους και στοιχεία επικοινωνίας.

Αντίστοιχα, οι έμποροι μπορεί να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για αγορά προϊόντων, οι διοργανωτές εκθέσεων αποκτούν μια ακόμη δυνατότητα να έρθουν σε επικοινωνία με τους παραγωγούς, οι επιχειρήσεις συσκευασίας και τυποποίησης μπορούν να κοινοποιήσουν το ενδιαφέρον τους για συνεργασίες και οι αλυσίδες λιανικής πώλησης μπορούν να έλθουν σε επικοινωνία με τους παραγωγούς για την προμήθεια προϊόντων.

Φυσικά, η ψηφιακή υπηρεσία «Ελληνικά Τρόφιμα» είναι προσβάσιμη κι από τους καταναλωτές, οι οποίοι μπορούν να ενημερώνονται ανά πάσα στιγμή για τα ελληνικά τρόφιμα, τους παραγωγούς και τις περιοχές παραγωγής. Πρόθεση του Υπουργείου είναι να προσφέρει ολοένα και περισσότερες δυνατότητες και ευκολίες σε όσους ανταποκριθούν στην πρόσκληση αυτή εξελίσσοντας συνεχώς τον εν λόγω ψηφιακό χώρο.

Περισσότερα www.anko-eunet.gr & greekfood.minagric.gr

Αμείλικτη Καινοτομία

"Για να επεκτείνετε την επιχείρησή σας, πρέπει να κοιτάξετε πέρα ​​από την απλή δημιουργία καινοτομικών νέων προϊόντων, τα οποία οι ανταγωνιστές σας μπορούν εύκολα να μιμηθούν ή να αντιγράψουν. Αντ΄ αυτού, ενστερνιστείτε μια νέα προσέγγιση την οποία ονομάζουμε «αμείλικτη καινοτομία»: δηλαδή η διάθεση του να βλέπουμε με μία καινοτόμο ματιά κάθε πτυχή της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων της σχέσης με τον πελάτη, της ανάπτυξης ταλέντων και ιδιαίτερων ικανοτήτων αλλά και των λειτουργικών διαδικασιών, όλα με σκοπό να αποκτήσουμε ένα προβάδισμα στην αγορά. 

Άρα, πώς μπορεί κανείς να μεταμορφωθεί από παθητικό παίκτη που καλοδέχεται την καιτοτομία, όταν και αν αυτή προκύψει, σε έναν ανελέητο κυνηγό της; Θέστε στον εαυτό σας τα ακόλουθα τρία ερωτήματα:
1. Πότε νιώθετε ότι βαριέστε;
2. Πότε είναι τα πράγματα φυσιολογικά;
3. Τι είναι αδύνατο; 

. .  . Ποια είναι τα καλά νέα; Η αμείλικτη καινοτομία είναι μια κατάσταση του νου προσιτή σε όλα τα επίπεδα της επιχείρησης. Δεν αφορά μόνο το «τμήμα δημιουργικού» μιας επιχείρησης, αλλά ολόκληρο τον οργανισμό που πρέπει να είναι γεμάτος από αμείλικτα καινοτόμα μυαλά που δημιουργούν από κοινού νέες πραγατικότητες. Μόλις εδραιωθεί αυτή η νοοτροπία σε μία επιχείρηση, μετά μένει μόνο να απελευθερωθεί το ανθρώπινο δυναμικό ώστε να αρχίσει να εφαρμόζει ιδέες."


Πηγή: www.capital.gr

Αξιοποίηση της Διανοητικής Ιδιοκτησίας από Ερευνητικά Κέντρα

Μελέτη σχετικά με την εκτίμηση της εμπορικής αξίας των Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας εξέδωσε πρόσφατα το Ουγγρικό Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας (Hungarian Intellectual Property Office). Η μελέτη "IP Valuation at Research Institutes" περιλαμβάνει χρήσιμα εργαλεία για την αξιολόγηση της εμπορευματοποίησης των Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας, μεθοδολογικές προσεγγίσεις και συγκεκριμένα παραδείγματα, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν "οδηγό" για τη μεταφορά τεχνολογίας από τα Ερευνητικά Κέντρα προς τη βιομηχανία.

Η αποτελεσματική μεταφορά τεχνολογίας στην αγορά αποτελεί πλέον στρατηγικό στόχο για τα περισσότερα Ερευνητικά Ιδρύματα, καθώς, αφενός διαμορφώνει το πλαίσιο για τη σταθερή και εποικοδομητική συνεργασία έρευνας και βιομηχανίας και, αφετέρου, μέσω της χορήγησης αδειών χρήσης και της ίδρυσης εταιρειών spin-off, αποφέρει έσοδα για τη βιωσιμότητα των ίδιων των Ιδρυμάτων.

Στη μελέτη προτείνονται μέτρα για τα 4 βασικά βήματα της στρατηγικής των Ερευνητικών Ιδρυμάτων: την απόφαση, την αξιολόγηση του οικονομικού αντίκτυπου των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, την επικοινωνία και τον έλεγχο.

Το EIT θα δημιουργήσει περισσότερους Κόμβους Καινοτομίας

Tο Eυρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT) εντείνει τις προσπάθειές του για την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην ΕΕ με τη δημιουργία έξι νέων διασυνοριακών Κόμβων Καινοτομίας, γνωστών ως Κοινοτήτων Γνώσης και Καινοτομίας (KΓΚ), το 2014-2020. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε προϋπολογισμό 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ στο επόμενο χρηματοδοτικό πλαίσιο, ώστε να μπορέσει το EIT να επεκτείνει και να εδραιώσει την ανάπτυξη των ήδη υφιστάμενων ΚΓΚ οι οποίες επικεντρώνονται στην κλιματική αλλαγή, στη βιώσιμη ενέργεια και στις ΤΠΕ. 

Η κύρια αποστολή του EIT, το οποίο ιδρύθηκε το 2008 ως αυτόνομος οργανισμός της ΕΕ, είναι η προώθηση της ανταγωνιστικότητας των κρατών μελών με τη συνένωση των προσπαθειών άριστων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ερευνητικών κέντρων και επιχειρήσεων για την εξέταση των σημαντικότερων κοινωνικών προκλήσεων. Επιδιώκει την επίτευξη του στόχου του με τη βοήθεια των ΚΓΚ, μιας πρωτοπόρου ιδέας των διασυνοριακών συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα. Tο EIT έχει τη διοικητική έδρα του στη Βουδαπέστη, ενώ οι ΚΓΚ λειτουργούν από 16 τόπους σε όλη την Ευρώπη, από τη Βαρκελώνη έως τη Στοκχόλμη. 


Πηγή: http://www.wtmnews.gr

Η Απώλεια Ψηφιακών Δεδομένων τρομάζει την Ευρώπη

Το 74% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων δεν αισθάνονται σίγουρες αναφορικά με την πλήρη αποκατάσταση των συστημάτων πληροφορικής και την ανάκτηση των δεδομένων τους μετά από ένα καταστροφικό γεγονός, ενώ περισσότεροι από τους μισούς οργανισμούς (54%) έχασαν δεδομένα ή υπέστησαν διακοπή της λειτουργίας των συστημάτων τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας «European Disaster Recovery Survey 2011».

Από τα ευρήματα προκύπτει ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στην εγκατάσταση συστημάτων backup και ανάκτησης δεδομένων, προκειμένου να διασφαλίζουν την συνέχιση της λειτουργίας τους μετά από μια ενδεχόμενη φυσική καταστροφή ή ένα πιο συνηθισμένο περιστατικό αστοχίας των πληροφορικών συστημάτων που διαθέτουν. Οι τρεις πιο συνηθισμένοι λόγοι που οδηγούν σε απώλεια δεδομένων ή διακοπή της λειτουργίας των υποδομών (downtime) είναι η αστοχία υλικού (61%), η διακοπή ρεύματος (42%) και η αστοχία λογισμικού (35%).

Η έρευνα καταδεικνύει ότι η διακοπή λειτουργίας των πληροφορικών συστημάτων μιας επιχείρησης έχει (μετρήσιμα) αρνητικά αποτελέσματα, τα κυριότερα από τα οποία είναι η μηδενική παραγωγικότητα των εργαζομένων, η απώλεια εσόδων και οι καθυστερήσεις στην ανάπτυξη προϊόντων. Για τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα η αστοχία των συστημάτων πληροφορικής στοίχισε δύο εργάσιμες ημέρες, κατά μέσο όρο. Σε οργανισμό με περίπου 3.000 εργαζομένους αυτό ισοδυναμεί με 28.391 ανθρωποώρες.


Πηγή: http://techit.gr